Konal se zde totiž již 3. ročník Silvestrovského maratonu ve spiningu. Na dvanáct účastníků čekaly podle provozovatelky fitcentra Jarmily Šelongové tři hodiny nepřetržitého šlapání do pedálů. „Po hodině a půl mají malou přestávku na toaletu a ovoce a na konci dostanou ještě nápoj z čerstvého ovoce. S účastníky maratonu pracují dva instruktoři, kteří je povzbuzují, aby v pohodě vydrželi. Není to totiž jednoduché, protože na rozdíl od jízdy na kole se tady musí pořád šlapat," vysvětluje Jarmila Šelongová.

Fitko podle jejích slov pořádá několikrát v roce maratony o délce 1,5 a 2 hodiny a jednou ročně také čtyřhodinový, který je již pro opravdu dobře trénované.

„Pro udržení kondice je ideální dvakrát týdně hodina. Zatím ještě povánoční nápor není. Počítáme, že lidé přijdou až  příští týden. K nám se nejvíc chodí od listopadu do jara, tedy v měsících, kdy není tak hezké počasí," zmínila Jarmila Šelongová.

Možnost se zapojit do pohybu mají i děti, pro které jsou mimo jiné určené jednou za měsíc i víkendy plné her a sportu, kdy děti přespí v tělocvičně. O prázdninách běží příměstské tábory. „Chtěli jsme to zkusit i o zimních prázdninách, ale přihlásilo se málo dětí," tak jsme to zrušili," dodala Jarmila Šelongová.