Nový sběrný dvůr v lokalitě U Cihelny měli Jindřichohradečáci začít využívat přibližně za rok. S jeho stavbou se mělo začít již v září. Vše je ale jinak. Město zrušilo zadávací řízení této veřejné zakázky.

„V průběhu zadávacího řízení se vyskytly důvody hodné zvláštního zřetele, pro které nelze na zadavateli požadovat, aby v zadávacím řízení pokračoval," informovala tisková mluvčí jindřichohradecké radnice Karolína Průšová.

Jde o to, že poté, co došlo k otevření obálek a odehrálo se první jednání komise pro posouzení kvalifikace, bylo zjištěno, že v nabídkách některých uchazečů došlo k dvojímu ocenění většiny položek stavebního objektu elektropřípojka, rozvody NN a veřejné osvětlení. „Toto bylo způsobeno nejednoznačným označením položky v souhrnném výkazu výměr. Na základě doporučení komise rada města po projednání zrušila zadávací řízení a požaduje předložit nový návrh zadání veřejné zakázky po uplynutí lhůty pro podání námitek," objasnila mluvčí.

Stavba sběrného dvora by tak mohla nabrat přibližně dvouměsíční zpoždění, i když přesné lhůty budou známé až po skončení nového řízení. Podle místostarosty Bohumila Komínka je ale v plánu, že stavět se začne ještě letos, aby bylo do konce příštího roku hotovo.

Petra Lejtnarová