Problémy nastaly v odpoledních hodinách, kdy opět začalo sněžit zejména na Dačicku a Studensku, kam také opět vyjely sypače. Podle informací Zdeňka Peška z dispečinku Správy a údržby silnic v Jindřichově Hradci na Studensku byly odpoledne hlášené přibližně dva centimetry sněhu.

Nejvážnější situace byla ale mezi obcemi Lipolec a Markvarec na Dačicku, kde se střetla dvě vozidla. "Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Případem se zabývají dopravní policisté Územního odboru Jindřichův Hradec," uvedl tiskový mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Sníh začal padat kolem 1.30 hodiny, ale podle informací Jana Pelešky z dispečinku jindřichohradecké správy a údržby silnic začal poté nejprve odtávat, a posléze opět namrzat. "Vyjeli jsme a udržovali komunikace, většina hlavních je již ošetřena a doplňují se inertní posypy," informoval.

V okolí Číměře byl na silnicích 1. třídy hlášen rozbředlý sníh po chemickém ošetření, na silnicích 2. a 3. tříd zas sníh ujetý, vše sjízdné se zvýšenou opatrností.

Podle slov  Jana Pelešky nebyly ráno hlášené žádné dopravní nehody, ani stížnosti od řidičů.