V provozu bude o víkendech vždy od 10 do 17 hodin do té doby, dokud to sněhová pokrývka dovolí.

Oproti jiným vlekům na Jindřichohradecku má totiž tu nevýhodu, že je zcela odkázán na sněhovou nadílku bez možnosti zasněžování technickým sněhem.

„ Kolem dvaceti lidí je tak akorát. Napadlo zhruba 40 centimetrů sněhu, což se vyjezdí poměrně rychle, už jsme dole na sjezdovce museli dohazovat, protože je to rychle vydřené,“ komentoval sobotní návštěvnost i situaci pracovník DDM Miroslav Rod.

„Když je vlek v provozu, tak si sem vždycky zajedu, protože v okolí nic lepšího není. Samozřejmě si rád zajedu zalyžovat do Alp, ale na to musí být lidi a čas,“ uvedl Petr Douda z nedalekého Českého Rudolce, který si také přijel odpoledne zajezdit.

Radíkovská sjezdovka je dlouhá zhruba 200 metrů, ale na druhé straně kopce je ještě jedna delší, která se neupravuje. „Je vhodná pro začátečníky, kteří si netroufnou na prudší kopec, či jako zpestření,“ upřesnil Miroslav Rod.

Dodal, že pokud by se našla skupinka zhruba deseti lidí, je dům dětí po dohodě schopen zajisti i večerní lyžování pod umělým osvětlením.

„Všední dny jsou pro nás ale kvůli pracovním povinnostem problematické,“ upřesnil.

Lyžař zde zaplatí za jízdu pět korun a může si zakoupit jízdenku buď za 50 nebo za 100 korun. Děti z kroužků DDM jezdí zcela zadarmo. „Patří to mezi výhody k zápisnému, kdy mají i slevy na tábory či vstupy na naše akce zdarma,“ vysvětlil Rod.

Podle jeho slov sjezdovku využívá k lyžařskému výcviku již několik let také základní škola z Českého Rudolce, a to i s ubytováním na zdejší turistické základně.

„Zájemci, rodiny či třeba skupiny mladých, mohou letos také poprvé využít pět čtyřlůžkových chatek u základny, které byly upraveny i na zimní provoz, tedy je tam topení i teplá voda,“ dodal Miroslav Rod. Letos poprvé byly také v okolí Dolního Radíkova zprovozněny stopy pro běžkaře, takže využití pro zimní sporty je o to širší.

Ceny půjčovného lyží a snowboardů.