Aktuálně začíná uzavírka silnice v místní části Klikov, a to v úseku od křižovatky na návsi po budovu bývalé mateřské školky, a také uzavírka v místní části Františkov v úseku od začátku zástavby ve směru od Klikova po křižovatku u zahradnictví.

Další uzavírky:
Tušť: úsek od křižovatky se silnicí I/24 na křižovatku s místní komunikací ve směru na pískovny – do 31. května
(dle vývoje stavebních prací může být termín změněn, pro místní a vozidla IZS se předpokládá zachování průjezdnosti části křižovatky z místní komunikace směrem na Rapšach mezi pískovnami)
Františkov: komunikace v lokalitě „Na Stařici" – do 2. května

Jak informoval starosta Luboš Hešík, na základě kontrolního dne na stavbě byly za přítomnosti zástupce odboru dopravy třeboňského městského úřadu detailněji prodiskutovány podmínky řešení dopravy v uvedených úsecích.

„Jednáme o tom téměř denně, v návaznosti na postup prací, ale i počasí, které nám úplně nepřeje,“ zmínil.
Úsek v Klikově bude po celou dobu provádění stavby neprůjezdný pro veškerou dopravu včetně složek Integrovaného záchranného systému. Náves v Klikově bude přístupná ve směru od „Buštů pily“.

Ilustrační foto.
Řidičům v Hradci zkříží cestu frézy

Ve Františkově bude úsek v délce přibližně 120 metrů trvale přístupný pro hasiče a záchranku. Průjezd vozidel včetně dopravní obsluhy bude ale povolen pouze na pokyn pracovníků zhotovitele, a to vždy po dokončení prací, tedy například naložení automobilu zeminou, zatažení pažení, položení kanalizační trubky či vyložení materiálu z nákladního automobilu.

Takto vypadala dnes dopoledne situace na uzavřeném železničním přejezdu v Kaplici Nádraží.
Zmatení a naštvaní řidiči končí u zavřeného přejezdu v Kaplici

„Maximální předpokládané zdržení může dle odhadu zástupce zhotovitele dosáhnout až 45 minut,“ upozornil starosta a dodal, že šířka průjezdného pruhu v tomto úseku je maximálně 3 metry. „Pracovat se tady bude ale i o víkendech, hotovo by mělo být přibližně do 12 dnů,“ dodal.

Řidiči, a to včetně dopravní obsluhy do 1,5 t mohou využít mostek na obslužné komunikaci „U transformátoru“.

Ilustrační foto.
Ze Stříbřece do Pístiny řidiči neprojedou