Deníku informaci potvrdila ředitelka budějovické cestovní kanceláře Saturn Helena Bečková. „Byli to na᠆ši klienti, paní zasáhla střepina do oblasti oka, pána do nohy," upřesnila s tím, že zatímco mužovo zranění ne᠆ní vážné a bude brzy propuštěn z péče lékařů, paní čeká ještě ve Francii operace. „Po nešťastné události byla převezena do nemocnice ve Valence, nyní se ale organizuje její převoz do Saint - Étienne, kde ji specialisté budou operovat."

Jakkoli dramaticky zpráva zní, podle slov samotné zraněné situace není vážná. „S paní jsem dnes dvakrát telefonicky mluvila. Ze začátku měla obavy, ale když lékaři potvrdili, že jí oko za᠆chrání, už byla mnohem klidnější," líčí Helena Bečko᠆vá jeden z mnoha hektických nedělních telefonátů.

„Zprávu o incidentu mi volali v osm ráno, když jsem byla na cestě z Chorvatska. Hned jsem se spojila s dopravcem, situaci velmi pomohlo řešit také konzulární oddělení, další záležitosti řeší pojišťovna klientů," dodala. Většinu cestujících tvořili školáci z Plzeňska, ty již náhradní autobus dopravil domů. Skupinka Jihočechů, kteří se zájezdu také účastnili a nepotřebují péči lékařů, měla dorazit do vlasti v noci na pondělí.

Podle svědectví turistů proletěla kolem druhé hodiny ráno předním oknem autobusu jedoucího po dálnici A7 střela a vyletěla zadním oknem.