Deníku se ozvala až ve středu v noci, kdy po čtrnácti hodinách jízdy překročili hranice do České republiky a dostali signál. "V osm ráno nám přistavili autobus a spolu s několika pracovníky Evropského parlamentu jsme vyrazili domů.. "Teď  jsme přejeli hranice," napsala okolo 22. hodiny. Ještě se vrátila k úterku: "Odpoledne se situace pomalu uklidňovala, kolem 18. hodiny jsme se vydali do ulic. Na místě se stále pohybovali členové bezpečnostních složek a záchranné služby. Budovy EU byly zavřené, vchody zahrazeny páskami. Okolo stanice Maelbeek zůstavala ještě  ochranná zona (asi 100 m), do které nesměl nikdo vstupovat," popsala.

"Celý den jsme cestovali, ale nálada je dobrá a jsme rádi, že jsme se z Bruselu měli vůbec jak dostat," ještě dodala.

Také Jan Zedník z Deštné, který v Bruselu pracuje jako akreditovaný asistent evropského poslance Jiřího Pospíšila byl ve středu na cestě domů. "Jeli jsme brzo ráno s autem pana poslance. Na hranicích Belgie - Německo byly kontroly a každé projíždějící auto filmoval kameraman, zřejmě kvůli rozpoznávání tváře. Ranní Brusel byl průjezdný bez problému, uzavřeny zůstaly ulice jenom kolem stanice metra Maalbeek. Provoz ve městě byl poloviční," sdělil Deníku Jan Zedník.

Budova Evropského parlamentu byla dle jeho slov ve středu již zcela vylidněna. "Zaměstnanci evidentně zůstali na doporučení předsedy parlamentu Schultze doma," dodal.  

Belgie: den poté.