Důvody vysvětlila vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Radka Šimková. „Jde o akci, kde je veliká koncentrace lidí – minimálně dva tisíce v jednom okamžiku. Vidina toho, že budou povoleny akce s větším počtem než tisíc lidí, je zatím téměř nulová,“ uvedla vedoucí.

Město Tábor tuto neradostnou zprávu sděluje velmi nerado, ale epidemiologická situace jednoduše konání podobných akcí neumožňuje.

Bohužel se neuskuteční ani klasické provedení čertů na Žižkově náměstí 5. prosince. Opět se jedná o velmi populární akci, která je ale hodně kontaktní a tudíž neuskutečnitelná.

Během Heydrichiády na jaře 1942 bylo na tomto památném místě za zdí táborských kasáren popraveno 156 mužů a žen ze širokého okolí Táborska a Českobudějovicka, částečně i středních Čech.
OBRAZEM: Táborské popraviště hanobí vandalové, město přijme nová opatření

Program na náměstí T. G. Masaryka před zemědělskou školou město připraví tak, aby šlo reagovat na aktuální podmínky. Odbor kultury a cestovního ruchu nainstaluje v týdnu od 23. do 26. 11. 2020 slámový betlém a Ježíškovu kancelář včetně čtyř prodejních stánků.

„Necháme je ozdobit chvojím a vánočním osvětlením. Pokud to situace dovolí, stánky otevřeme i během prosince. Zjistíme zájem stánkařů i za těchto omezených podmínek. Dle nařízení vlády není dovoleno konzumovat alkohol na veřejnosti. Tradiční stánek s punčem a svařeným vínem nemůže zatím být,“ vysvětlila Radka Šimková.

Nové odběrové místo v Táboře zahájilo provoz.
Nové odběrové místo v Táboře zahájilo provoz. Na covid testují z okna auta

Pokud dojde koncem listopadu nebo v prosinci k částečnému uvolnění protiepidemických opatření, plánuje radnice flexibilně organizovat drobný program.