Ukázky práce čtyřnohých ochránců zákona shlédli žáci 1. až 4. tříd v počtu 56 dětí společně s táborovými vedoucími, instruktory, lékařem či kuchařkami. Všichni byli z policejních psů doslova nadšeni. Děti se dozvěděly jak služební pes prochází výcvikem již od stěňátka a jaké dovednosti musí zvládnout, aby mohl být zařazen do kategorie " pátrací pes".

Celkem policisté předvedli ukázky výcviku dvou čtyřnohých pomocníků. Vedoucí kynologické skupiny Miloslav Fohl představil fenku Godivu.

Kynolog Lubomír Ábel základní poslušnost psa Gaunera, který je výraznou posilou policistů v oblasti vyhledávání drog. Tisková mluvčí hradeckých policistů Hana Millerová děti poučila o tom, jak nesmí být důvěřiví k cizím psům ani k cizím lidem, jak se zachovat když se ztratí a také na úskalí, která je mohou potkat o letních prázdninách.

V závěru ukázek si děti mohly také policejního psa Gaunera pohladit a vyzkoušet si výstroj policejních psovodů. Ukázka vzbudila ze strany malých táborníků velký ohlas a proto policisté přislíbili hlavní vedoucí tábora paní Janě Slavíkové, že pokud jim v příštím roce čas dovolí, přijedou na LDT Dolní Radíkov znovu.