Skupina dam přijela poznávat město z Mladé Boleslavi. Ve čtvrtek se ženy vydaly ke Schwarzenberské hrobce. "Je nás více, některá děvčata šla dnes jen do města, my jsme se vydaly k hrobce. Jsme ubytované v hotelu poblíž lázní. Jdeme procházkou od hrobky a chystáme se do města na koktejl. Užíváme si to tu bezvadně. Máme krásné počasí. U rybníka Svět je opravdu nádherně," vylíčily tři ženy Anna, Věra a Jaroslava.

Po Třeboni a okolí cestují busem. "Dříve nás bylo více, jezdily jsme ve skupině asi čtyřiceti lidí po Evropě s panem profesorem. Jenže léta přibývala a skupinka se zmenšila. Teď už jen jezdíme po Čechách. Kdysi jsme tu byly na výletě. V sobotu se vracíme domů," podotkly s úsměvem důchodkyně. V Mladé Boleslavi denně vyráží na vycházky do okolí. "Máme prochozený Český Ráj, Kokořínsko, okolí Máchova jezera a další místa," líčily.

Ilustrační foto. Květnové počasí přineslo Jihočechům tropický den i abnormální srážky.
Květnové počasí podle meteorologů přineslo tropický den, srážky byly nadnormální

U Schwarzenberské hrobky byla s kamarádkou důchodkyně z Klatovska. "Jsme tu s kamarádkou, půjčily jsme si tu kola a jezdíme na kolech. Jinak chodíme pěšky. Včera jsme byly na prohlídce pivovaru a teď čekáme na prohlídku hrobky," zmínila turistka.