Radní nedávno schválili přidělení 8 tisíc korun Domovu Libníč a Centru sociálních služeb Empatie, které se stará o klienty s psychickým a mentálním postižením. Starostka Terezie Jenisová vysvětlila, že v případě žádostí subjektů, které mají sídlo jinde než v Třeboni, je posuzováno, zda jejich klienti jsou občany Třeboně. „V tomto případě byl tento ukazatel splněn,“ dodala.

Další oblastí, v níž radní dotace schválili, byla kultura a cestovní ruch. Mezi Třeboňské pištce, Divadelní spolek Kajetán, Spolek třeboňského loutkového divadla, soubor Pěslav-Ozvěna a další bylo rozděleno 200 tisíc korun. Rada rozhodla také o přidělení dotací na jednotlivé akce. „Rozdělila zhruba 250 tisíc korun, přičemž přispěla jak na zavedené akce jako je Kultura v Třeboni nebo Třeboňský divadelní festival, tak na nové, například na srpnové taneční představení současného tance,“ zmínila starostka.

O finance nepřišly ani spolky sportovní. V oblasti tělovýchovy a sportu byly dotace rozdělovány na celoroční činnost i na jednotlivé soutěže a turnaje. Terezie Jenisová shrnula, že rada rozdělila zhruba milion a půl na činnost jednotlivých sportovních oddílů. Největší část získala TJ Jiskra, která má celkem 13 oddílů.

„Finanční částka přidělovaná oddílům se odvíjí od počtu dětí ve věku od 4 do 19 let, které jsou v oddílech organizovány,“ vysvětlila a dodala, že dalších přibližně 280 tisíc korun jde na pořádání konkrétních sportovních akcí. Dotace nad 50 tisíc korun ještě musí schválit zastupitelé.