Trh si žádá širokou nabídku sortimentu pro stálé i nové zákazníky.

Mezi nejstarší pivovary u nás patří třeboňský Bohemia Regent. V současné době je čtrnáctým největším pivovarem v republice z celkového počtu 119 pivovarů. Ročně vyrobí celkem kolem 80 tisíc hektolitrů zlatavého moku.

Jeho nabídka piva se v posledních letech obohatila o třináctistupňové řezané, šestnáctistupňové nefiltrované a čtrnáctistupňové kvasnicové.
V loňském roce uvedl na trh nízkokalorické pivo Renegast s 0,5 procenty alkoholu, představované jako nealkoholické.

„Zajímavým zpestřením je také výroba piva s příchutí konopí. To se vyrábí pouze na zakázku pro zahraniční odběratele,“ upřesnil sládek pivovaru Ivan Dufek.

„Zákazníci se nejvíce ptají po kvasnicovém čtrnáctistupňovém pivu,“ řekl Václav Liška z třeboňské restaurace Šupina. Na to si však musí dojít do hospůdky v areálu pivovaru. V Šupině je nejvíce žádaný dvanáctistupňový Regent. Návštěvníci Třeboně chtějí podle vrchního Václava Lišky ochutnat zejména místní pivo.

Nefiltrované pivo bývá podle pivovarníků kvalitnější. Zůstávají v něm kvasinky a všechny živiny. Musí však mít kvalitnější teplotní podmínky než filtrované. To se vyrábí podle sládka Ivana Dufka téměř 130 let. Má ve sklenici zářit a mít jiskru. Především však není tak náročné na skladování.

Aby se zachovala stejná chuť piva, je důležité dodržovat kromě stejných surovin také čistotu. „Trubky a nádoby se po stočení piva musí řádně vyčistit,“ podotkl třeboňský sládek. Toto je podle něj důležité i v hospodách a restauracích.

Pivovar má moderní zařízení, která se výrazně měnila v devadesátých letech. Stále se zde však vyrábí pivo také klasickým tradičním postupem v takzvané spilce, v obrovských kamenných kádích.

Přes padesát procent vyrobeného piva se plní do sudů, ostatní do lahví. Distribuční síť je rozšířena po celé republice. Regent se vyváží také do zahraničí, v posledních letech i do Běloruska a Rumunska. „Do Anglie putuje přímo v cisternách,“ upřesnil sládek.

Pivovar se snaží pokračovat v dobré historické tradici. Pivovarnická činnost se v Třeboni datuje k roku 1367. Areál současného pivovaru byl vystaven v letech 1706 až 1712.