Kromě toho hrála na housle. Dnes se objevuje v televizní reklamě a je členkou pražské vokálně taneční skupiny, která jí převrátila život naruby.

Už dva roky studuje na pražské konzervatoři. Za tu dobu se zkoušela účastnit mnoha konkurzů, ale vždy neúspěšně.

„Nikdy se mi nedařilo. Až letos nám do školy přišla nabídka působit ve vokálně taneční skupině AquaBabes. Šla jsem na konkurz a vůbec s ničím jsem nepočítala. To, že mě vzali, mi připadalo neskutečné. Líčili nás tam, točili kamerou, dělali s námi rozhovory a říkali, jak nám to může změnit život," popisuje rodačka z Jindřichova Hradce.

Měli pravdu. Karolínu Klímovou dnes potkávají lidé na ulici, chtějí se s ní fotit a žádají si od ní podpis. „Způsobilo to, že jsme se s naší skupinou dostali do televizní reklamy," vysvětluje.

Kvůli svému zviditelnění se také setkává s negativními reakcemi. Někteří jí svou averzi dávají okatě najevo. „Setkávám se i s různými nadávkami," říká zpěvačka a tanečnice.

Kvůli svému působení v AquaBabes se musí dívka přestěhovat do Prahy, má daleko méně času a dodržuje určitá pravidla. „Už nemůžu vyjít ven v teplákách, musím o sebe hodně dbát. Nikdy nevím, koho potkám a samozřejmě mi záleží na tom, jak vypadám," přiznává Karolína Klímová, která prošla celkovou proměnou jako ostatních pět členek skupiny.

Rodiče už ji vídají více v televizi než doma. Navíc se snaží skloubit dohromady zkoušky s jindřichohradeckou kapelou Meridian 15 a se skupinou v Praze.

„Když to srovnám s ostatními v mém věku, žiju hodně hektický život, ale těší mě to. Holky z pražské kapely jsou skvělé. Trávíme spolu hodně času, nepanuje mezi námi žádná přetvářka ani rivalita. Jsem opravdu spokojená," tvrdí.

Karolína Klímová byla hodně aktivní už jako malá holka. Zúčastnila se mnohých hudebních soutěží, kde obsazovala první místa. „Vzpomínám si na soutěž Folkový kvítek, který mě donutil složit svou vlastní písničku a zazpívat ji. Od té doby vlastně sama skládám," vypráví.

V jedenácti letech dokonce nahrála své první písničky, a poté spolupracovala s Petrem Hannigem, objevitelem Lucie Bílé.

„Jeden čas pracoval i se mnou, jako můj manažer. Nahrála jsem s ním písničku v české i anglické verzi, ale do rádií jsme ji tenkrát nedostali. Musí za vámi totiž stát velké vydavatelství," tvrdí studentka konzervatoře, která čerpá inspiraci k textům ze svých životních tragédií.

„Většinou píšu smutné texty a vkládám do nich trochu ironie a zesměšňuji je. Témata jsou hodně dívčí. Každá holka se chce přece v písničce najít. Leckdy jim to pomáhá, znám to z vlastní zkušenosti," zmínila muzikantka hrající na housle, flétnu, klavír, bongo a nově také na kytaru.

„Ráda bych se na ni dobře naučila. Začíná se mi totiž líbit country a tam je hodně důležitá," vysvětluje bývalá vokalistka Adama Mišíka. S ním odzpívala několik koncertů. Ráda vzpomíná na společný koncert v O2 aréně, kde vystoupili na posledním koncertě skupiny Nightwork.

Jejím životním snem je uživit se zpěvem. „Nedovedu si představit, že bych seděla třeba v kanceláři. Chci dělat to, co mě baví, i když si říkám, že je v Česku tolik sólových zpěváků, že je to snad nesplnitelné. Uvidíme, kam mě osud zavede," dodává.

Lucie Schmiedová