Při srážce osobního automobilu Volkswagen Passat a malého motocyklu Jawa 21 Pionýr podlehl smrtelným zraněním čtyřiasedmdesátiletý motocyklista.
„Na místě zasahovali hasiči a policisté byli nuceni odklonit dopravu," informovala policejní mluvčí Lenka Holická.
Ke smutné události došlo krátce před čtrnáctou hodin, když se senior vracel z vánoční návštěvy hřbitova.
„Nejpravděpodobnější vyšetřovací verzí je, že řidič malého motocyklu nedal přednost v jízdě projíždějícímu volkswagenu, který se pohyboval na hlavní silnici od Jarošova nad Nežárkou směrem na Brno. Na přesném určení příčiny nehody ale stále intenzivně pracujeme," uvedla mluvčí policie.
Obchvat okolo Strmilova byl z důvodu odstraňování následků nehody asi hodinu uzavřený. Na obou vozidlech vznikla hmotná škoda převyšující třicet tisíc korun.
„Tento úsek není příliš frekventovaný a během vánočních svátků zde navíc jezdilo daleko méně automobilů než obvykle, takže situace si nevyžádala žádná zvláštní opatření," vysvětlila Lenka Holická.
Vánoční svátky přitom většinou znamenají zklidnění dopravní situace na silnicích a za celý den se na Jindřichohradecku stala pouze jedna nehoda. Strmilovský senior se stal jedinou vánoční obětí silničního provozu v rámci celé republiky.