Jak přiblížil tajemník Městského úřadu Dačice Zdislav Páral, jednalo se o opětovný průzkum spokojenosti zastupitelů města, který se naposledy dělal v roce 2012. „Ve většině ukazatelů, které byly předmětem tohoto průzkumu, jsme dosáhli lepších výsledků oproti předešlému hodnocení," zmínil tajemník.

Dačická radnice je totiž od roku 2012 zapojená do projektu Úřad s úsměvem, kde se hodnotí především vstřícnost úředníků v jednání s občany. Jednotlivá kritéria se známkovala jako ve škole.

„Například celková pověst úřadu byla zastupiteli ohodnocena známkou 1,75. Vstřícnost úředníků dostala 1,47. Jako nejvstřícnější odbor úřadu byl zastupiteli označen odbor finanční, který v tomto hodnocení získal známku 1,11," sdělil výsledky průzkumu Zdislav Páral.
V rámci průzkumu zastupitelé také hodnotili úroveň přípravy materiálů z jednotlivých odborů pro jednání rady města, kde úřad dostal ohodnocení číslem 1,48. U zasedání zastupitelstva města získaly odbory známku 1,45.

Jak připomenul starosta Dačic Karel Macků, je to pokračování práce v rámci projektu Úřad s úsměvem. Dále se provádějí průzkumy spokojenosti klientů, do kterých se zahrnují osobní návštěvy občanů na úřadu, spokojenost s telefonickým vyřizováním záležitostí či komunikací prostřednictvím e-mailu.