Důležitý dopravní uzel, kterým je okružní křižovatka Vídeňské a Jáchymovy ulice, je už od konce srpna uzavřený z důvodu rekonstrukce kanalizace. Motoristé směřující z centra na sídliště Vajgar či Jiráskovo předměstí tak musí volit objízdnou trasu přes ulici U Nemocnice, přičemž si nemálo zajíždí.

Práce sice měly skončit včera a podle původních plánů se řidiči již dnes mohli těšit na to, že kruhový objezd bude opět otevřený, ale k ničemu takovému, bohužel, nedojde. Jak informoval jindřichohradecký starosta Stanislav Mrvka, uzavírka se protáhne zhruba o dva týdny.
„Je třeba ještě dodělat větev do Vajgaru, ale nastaly komplikace. Je zde totiž velmi špatná podzemní situace a v podloží se nacházejí pohyblivé písky," vysvětlil starosta Mrvka příčiny zdržení.
Nejedná se přitom o jedinou uzavírku důležité komunikace. Od čtvrtka je z důvodu celkové rekonstrukce uzavřena Kostelní ulice, která spojuje obě hradecká náměstí. Práce potrvají až do 2. prosince.
„Ulice Kostelní bude v úseku od kostela po Školní ulici zobousměrněna, aby bylo možné obsluhovat Zákostelecké náměstí a přilehlé ulice," upřesnila mluvčí radnice Karolína Průšová.