„V současné době máme plně vybavené nábytkem osmé a sedmé patro pavilonu A. Ve vybavování budeme dále pokračovat do konce března,“ uvedl.

Do konce měsíce zapracují v lázních také na různých dodělávkách, jako je položení koberců nebo osazení osvětlení. Klienti se mohou těšit také na kompletně opravené sociální zařízení na pokojích.

Po skončení vnitřní rekonstrukce budou práce pokračovat na vnějším plášti budovy a proskleném vyhlídkovém výtahu. Tato etapa potrvá až do konce května.

V pavilonu A je kompletně nový nábytek, kromě asi 16 pokojů, kde byl vyměněn zhruba před dvěma lety. „Nepřipadalo nám ekonomické měnit jej i v těchto pokojích, kde je takřka nový,“ vysvětlil starosta. Použité vybavení z pavilonu A bude repasováno a nastěhuje se do pavilonu B. Tam byl dosud nábytek ještě původní z roku 1975.

Podle stavebního dozoru byla oprava stávajícího nábytku efektivnější než nákup nového. Že se jedná o starší opravený nábytek a nikoliv nový, prý málokdo pozná.

Na rekonstrukci ubytovacích pavilonů se denně podílí kolem 180 lidí nejrůznějších profesí. Pracovníci odvezli z objektů do konce loňského roku celkem 824 tun suti. A vyměněno bude 464 oken.

Aby se vůbec s rekonstrukcí ubytovacích pavilonů A a B mohlo začít, musely se nejprve všechny místnosti vyklidit a vystěhovat. To měly na starosti týmy lidí pod vedením Petra Samce a Marty Weberové. Každý kus nábytku musel být nejprve pečlivě označen, aby se později vědělo, kam přijde. Poté následovalo složité stěhování.

Část vybavení z pokojů zůstala přímo v lázeňském komplexu, a to ve společenském sále, který se tak změnil ve velké skladiště, větší množství však putovalo do hal v bývalém areálu Otavanu.

V třeboňských Lázních Aurora je také v provozu nové informační středisko Aqua info, kde si lidé mimo jiné mohou zakoupit wellness procedury, veškeré dárkové poukazy, ale také získají vyčerpávající informace právě o nabízených službách.