Ten je součástí celého areálu zámku a vloni byl rekonstruován.

Jak vysvětluje manažer společnosti Malá Hluboká Tomáš Procházka, původním záměrem bylo klasické zahájení turistické sezony.
„Ale my jsme ještě slavnostně neotevřeli celý náš areál s zájezdním hostincem, wellnes, půjčovnou elektrokol a pivovarem, takže jsme se rozhodli pro první uvaření piva. Nejzásadnější ingrediencí je chmel, takže proto slavnost prvního vsypání chmele," uvedl Tomáš Procházka.

close Nový pivovar v areálu českorudoleckého zámku. zoom_in Již nyní jsou zájemci, kteří se na pivo těší, ale budou si muset ještě zhruba pět týdnů počkat, než se ze známých surovin stane pěnivý mok.
„Ve varně bude možné najednou udělat hektolitr piva, k dispozici máme i klasickou spilku a také cylindrokónické tanky. Máme i plničku KEG sudů. Našim záměrem je rozšířit nabídku regionálních specialit a již nyní máme zájemce z řad některých hospod nejenom v České Kanadě, ale i v dalších částech Jindřichohradecka," doplnil Tomáš Procházka.

Slavnost začíná v 16 hodin a o hodinu později bude vysypán chmel do sladiny. Následovat bude prohlídka pivovaru.

close Zámek v Českém Rudolci. zoom_in