Na posledním listopadovém jednání dačické rady města došlo k vyhodnocení a přidělení několika veřejných zakázek. Jednou z nich je i dodávka vybavení kuchyně pro nově vznikající objekt mateřské školy, která vznikne v místě někdejší mateřinky Za Lávkami. Radní schválili uzavření smlouvy o dílo s vítěznou společností Kovoslužba OTS, která podala nabídkovou cenou 1 444 645 korun bez DPH. Firma by vybavení měla dodat během května až června příštího roku. Podle informací Moniky Hlavové ze sekretariátu dačického tajemníka byla na realizaci této akce schválena dotace, přičemž v případě vybavení kuchyně se jedná o hlavní výdaj tohoto projektu.

Další veřejná zakázka byla přidělena společnosti Agroprojekt Jihlava, která za 189 tisíc korun bez daně připraví projektové práce na výstavbu parkoviště v ulici Berky z Dubé.

Ilustrační foto.
V Němčicích opraví vodovod

Radní také vybírali zhotovitele na projektové práce na rekonstrukci vodovodu a kanalizace v Dolních Němčicích. Byla vybrána společnost VAK projekt, která podala nabídkovou cenu ve výši 637 tisíc korun bez DPH. Projekt se má zabývat vyřešením odkanalizování obce Dolní Němčice.

Další veřejná zakázka, která byla na tomto jednání vyhodnocena, se týká projektových prací na výstavbě druhé etapy zóny technické vybavenosti na Nivách. Tady ale radní žádného zhotovitele nevybrali. Důvodem byla vysoká nabídková cena, kterou podal jediný účastník řízení. Zadávací řízení proto bylo v prvním vyhlášení zrušeno a následně bylo radou města schváleno vyhlášení nové veřejné zakázky na tyto projektové práce.