Ze dvou strážníků zbude jen jeden. Rozhodli o tom zastupitelé na svém středečním jednání. Důvodem jsou podle starosty Karla Dvořáka především finance.

„U městské policie zůstane jen jeden strážník. Na bezpečnost ve městě to nebude mít žádný vliv. Městská policie by se zde mohla zrušit úplně, ale k takovému kroku jsme nechtěli v této době přistupovat. Místo jsme zrušili jednoznačně z finančních důvodů,“ vysvětlil.

Výpověď z pracovního poměru tedy dostane strážník Petr Povolný a ve služebně zůstane pouze vrchní strážník Aleš Přikryl. Ten včera uvedl, že se nezúčastnil zasedání zastupitelstva, a proto ještě nemá všechny informace.

„Pokud dojde k omezení na jednoho strážníka, bude to samozřejmě znamenat omezení provozu a menší pokrytí časového úseku,“ sdělil. Dosud sloužili strážníci od půl sedmé ráno do půlnoci. O víkendech navíc jezdili namátkově kontrolovat například diskotéky. V jednom člověku nebude podle něj možné tak veliké časové rozmezí pokrýt. „Nyní musím vyčkat, až mi zastupitelé sdělí, jak si představují mou práci dále,“ dodal Aleš Přikryl.

Druhému strážníkovi poběží dvouměsíční výpovědní lhůta od začátku února. Po odchodu tajemnice Vilmy Szutové je to již druhé zrušené místo v městském úřadě pod novým vedením.