Festival začne v pátek v 19 hodin ve farní zahradě v Suchdole nad Lužnicí, kam zavítá Kočovné divadlo s veselým představením pro celou rodinu Velký vůz.

Jubilejní 10. ročník divadelního festivalu, v němž organizátoři připravili hned tři pohádky, komedii se zpěvy pro dospělé, představení pro celou rodinu a jeden koncert, pokračuje 22. července. Ve stanu na farní louce se odehraje koncert k 10. výročí festivalu Suchdolské divadelní léto, na kterém zahraje a zazpívá divadelní orchestr Cvrčci. Na programu bude hudba rozličných žánrů, která provázela inscenace suchdolských ochotníků i celého festivalu v uplynulých 10 letech. Začátek je v 17 hodin.

Další představení se na stejném místě odehraje i 23. července. V 15 hodin se mohou především děti těšit na příjezd loutkového divadla Já to jsem a jeho Kolotoč pohádek. Principál Víťa Marčík se svým kouzelným divadélkem představí svět pohádek, který zaručeně pobaví děti i jejich dospělý doprovod.

Třeboňská nocturna.
Vrcholem festivalu Třeboňská nocturna bude Elena Moşuc

Festival bude pokračovat v pátek 28. července ve 21 hodin na farské louce v Suchdole nad Lužnicí, kam zavítá Divadélko na dlani z Mladé Boleslavi s komedií se zpěvy Noc na Karlštejně. Organizátoři ze SUDu tak lákají na jeden z nejúspěšnějších amatérských souborů v České republice, který několikrát vystupoval na Jiráskově Hronově. "Předvedou, že ochotníci to umí někdy lépe, než profesionálové," shodují se.

O den později pak ve stanu na farní louce v 19 hodin vystoupí domácí a předvedou crazzy komedii Jak to bylo s Růženkou. Jde o obnovenou premiéru veleúspěšné crazzy pohádky, v níž se prý soubor rád vyřádí.

Jindřichohradecká činohra na zámku.
Letošním zámeckým představením bude Lhář

Poslední den festivalu, neděle 30. července, pak láká Studio dell’arte z Českých Budějovic a jejich pohádku Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Ve stanu na farské louce tak diváci uvidí loutkovou pohádku, ve které si zahrají i oni sami. Jde o další z pohádek známého a úspěšného Studia dell’arte, které si klade za cíl nejen zahrát dobře známý příběh, ale především s nadhledem a humorem pobavit malé diváky a jejich dospělý doprovod.