„Kemp je nyní poloprázdný, trochu se zkazilo počasí. Tento týden najíždí ještě lidé do chatek, takže se to tu zase zaplní. Sezonu hodnotíme jako dobrou. Řekl bych, že to bylo standardní léto v kempu. Vše bylo přes léto otevřené,“ říká provozovatel Jiří Neubauer s tím, že covid vliv na návštěvnost neměl. Sezóna začíná běžně v květnu, ale poslední dva roky byla posunutá kvůli covidu na červen. „Máme letos otevřeno od června do konce září,“ podotkl Jiří Neubauer.

Na plac, který se nachází poblíž Schwarzenberské hrobky, se vejde přibližně 700 osob. Většina přijíždí s karavany nebo s obytným autem. „Pak lidé využívají chatky a přijíždí i stanaři,“ komentuje. Místo je atraktivní hlavně pro rodiny s dětmi, kteří se vydávají na výlety.

Nová Včelnice.
Příroda, krajina a vodní plochy Nové Včelnice lákají turisty

„Nejvíce sem táhne cykloturistika. Tím, že je tu rovina a nejsou kopce, tak sem přijíždí právě i děti. S koupáním je to horší. Nedaleko jsou ale pískovny,“ naznačil k tomu, co do kempu láká zájemce. Mnozí jezdí do Třeboně opakovaně. "Jsme tu už počtvrté. Rádi se sem vracíme, protože je tady krásná příroda, rybníky, rovinka…," líčili manželé z Královéhradecka.

Autokemp Ráj je v provozu jednatřicet let. „Otevíral ho můj otec,“ poznamenal Jiří Neubauer.