Tisková mluvčí třeboňské radnice Jitka Bednářová informovala, že již od začátku července se provádí výměna potrubí v ulici Třebízského, kde by mělo být hotovo do 1. srpna.

V pondělí 24. července se s výměnou plynovodu začne v ulici Na Cihelně, kde bude rekonstrukce trvat do 21. srpna. „Stejně bude akce zahájena také v ulici Boženy Němcové, kde na práce plynařů naváže celková rekonstrukce ulice Boženy Němcové od ulice Svobody po ulici Budějovickou,“ připomněla mluvčí.

Staré a slabé veřejné osvětlení v sadu Boženy Němcové v Ostravě-Přívoze nahradila silnější a úspornější led svítidla.
V místních částech Dačic budou svítit úsporněji


Výměna plynovodu čeká také ulici U Světa, a to od 21. srpna do 18. září v úseku mezi ulicemi Sportovní a Budovcova. „Úsek na hrázi rybníka Svět od ulice Budovcova po zadní vjezd do pivovaru pak bude řešen od 21. srpna do konce září,“ doplnila Jitka Bednářová a dodala, že tady se potrubí bude měnit bezvýkopově. Rekonstrukce spočívá ve vyvložkování stávajícího potrubí při výkopu pouze montážních jam tak, že celá trasa bude rozdělena na zhruba šest úseků. „Bezvýkopová metoda je použita z důvodu ochrany vzrostlých stromů na hrázi a jejich kořenového systému,“ vysvětlila s tím, že na celé trase nejsou plynovodní přípojky, proto lze vyvložkování provést.