Na kontaktním místě Hospicové péče sv. Kleofáše, které se nachází vedle KKC Roháč, si v sobotu od 10 do 14 hodin připravili program ke Světovému dni hospicové a paliativní péče. K vidění bude výběr fotografií, které budou součástí připravované výstavy v Senátu ČR. Snímky představí fungování paliativní péče. V 11 hodin začne přednáška ředitelky třeboňské hospicové péče Petry Brychtové o domácí hospicové péči a možnostech pečujících rodin.

Ve Vrchlabí převzala cenu pro třeboňské Turistické informační centrum jeho vedoucí Michaela Kajerová spolu s kolegou Janem Václavovským.
Třeboňské íčko je nejlepší v kraji

V rámci programu bude možné si také vyzkoušet používání vybraných kompenzačních pomůcek na vlastní kůži. S dotazy se mohou po celý den příchozí obracet na pracovnice hospice. Rodiny, které doma pečují o nemocného, se budou moci poradit se zdravotními sestrami, pečovatelkami nebo sociální pracovnicí. „Pečující osoby mají možnost zažádat o příspěvek na péči, lze využít také terénní odlehčovací služby nebo půjčovnu kompenzačních pomůcek. Pracovnice hospice nabízejí při vyřizování těchto záležitostí pomocnou ruku i radu,“ vysvětlila Petra Brychtová.

Světový den hospicové a paliativní péče
Každý rok připomíná problematiku hospiců v mnoha zemích světa na všech kontinentech vždy druhou říjnovou sobotu.
Tématem pro letošní rok je problematika zdravotního pojištění v souvislosti hospicovou péčí.
I letos se uskuteční stovky nejrůznějších akcí, jejichž smyslem je zlepšit informovanost veřejnosti o práci v hospicích a finančně je podpořit a inspirovat k diskusi o tématu důstojného života až do jeho konce.
Podrobnosti o fungování třeboňského hospice mohou zájemci najít na webu: hospic.kleofas.cz.