Recept od čtenářky Zlatuše Průšové z Křemže:
Potřebujeme: Plátky masa (vepřové, hovězí nebo králičí), houby (hříbky, žampiony nebo naložené ve vlastní šťávě), 10 dkg sýru Niva, 10 dkg sýru Eidam (cihla), dvě vejce, cibule, plnotučná hořčice, jedna tatarská omáčka, Hera na vymazání pekáče, sůl a pepř.
Postup přípravy: Plátky masa naklepeme, jemně posolíme a opepříme. Pekáč vymažeme Herou, naskládáme do něho plátky masa, které potřeme plnotučnou hořčicí a posypeme nakrájenou cibulí. Dáme do trouby péci a maso kontrolujeme a podléváme. Když jsou plátky téměř měkké, pokryjeme je nakrájenými houbami a ještě chvíli zapékáme.
Nastrouháme sýr Niva a sýr Eidam, přidáme tatarku, dvě vejce a směs důkladně promíchámě. Na každý měkký plátek masa dáme v pekáči sýrovou směs a necháme zapéct. Hotové maso podáváme s brambory nebo rýží a se zeleninovou oblohou.
Vyúčtování energií:
Co s tím, když sice máte přeplatek, ale přesto vyšší zálohy?Vaříme s Deníkem: Maso na houbách s nivou
Jižní Čechy - Tentokrát si můžete vyzkoušet a vychutnat maso na houbách s nivou. Recept, který zaslala Zlatuše Průšová z Křemže, obohatil ve středu polední menu restaurace Life is Dream v Českých Budějovicích.
Maso na houbách s nivou.
|
Foto: DENÍK/Jaroslav Sýbek