Speciální rodinný recept od písecké čtenářky Marie Posnerové:

Nejvhodnější je sice kančí kýta, ale může být srnčí, případně i vepřové nebo kuřecí maso. Plátky naklepeme, ale ne příliš, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a přiložíme plátek anglické slaniny. Na tento obložený plátek přiložíme další plátek masa. Obě masa sepneme k sobě párátky a uděláme „větší“ řízek.

Řízky naložíme do zakysané smetany, ve které jsme před tím rozšlehali jedno, případně dvě vajíčka, přidali koření dle chuti (kari, vegetu, grilovací koření, pepř, pažitku pro barvu). Do směsi maso celé ponoříme a necháme minimálně 24 hodin uležet. Poté vyndáme, obalíme ve strouhance a klasicky smažíme na oleji.

Podáváme se zeleninovou oblohou a vařeným bramborem.