Recept od jindřichohradecké čtenářky Miroslavy Kašparové:

Na dvanáct kusů palačinek potřebujeme 6 dl mléka, tři vejce, 300 gramů polohrubé mouky, sůl, tuk na pečení, šunku, eidam, Ramu, kysanou smetanu (případně bílý jogurt). Ze surovin vyšleháme hladké těsto, které necháme chvíli stát a poté z něho upečeme tenké palačinky.

Palačinky plníme plátky šunky, strouhaným eidamem, na který dáme lžičku kysané smetany (případně bílého jogurtu). Palačinky stočíme do ruliček a vložíme do vymazaného pekáčku. Omastíme Ramou, posypeme zbytkem eidamu, poté dáme zapéci.

Podáváme s vařenými brambory omaštěnými Ramou nebo máslem a se zeleninovým salátem (doporučujeme mrkvový salát).

Slané palačinky se plní šunkou.