Recept od prachatické čtenářky Ivety Pernekrové:

Potřebujeme: 250 g rýžových nudlí, 500 g mletého hovězího masa, 2 lžičky kari, 1 lžička zázvoru, 1 stroužek česneku, 3 lžíce oleje, 1 pórek na kolečka, 1 červená + 1 žlutá paprika, 200 gramů hub shitake (žampióny), 2 lžičky ústřicové omáčky, sůl, pepř, petržel.

Uvaříme rýžové nudle ve slané vodě, scedíme a necháme stranou. Na rozehřátém oleji orestujeme mleté maso, přidáme kari, zázvor a česnek. Namočíme houby s pórkem a paprikou asi na pět minut do vody, scedíme a přidáme k masu. Zamícháme a přidáme nudle. Ochutíme ústřicovou omáčkou, solí a pepřem. Zdobíme petrželkou.