Přes čtyři miliony korun zaplatila radnice za důkladnou přestavbu parkoviště ve dvoře pod Muzeem fotografie a moderních obrazových médií, o které jsme už několikrát informovali. V pátek o půl desáté dopoledne se parkoviště konečně znovu zpřístupní.

Řidiči ale příliš nadšení nebudou. Z neupraveného dvora, kam se původně vešla téměř stovka aut a kde se za parkování nemuselo platit, se stalo parkoviště, kde už lidé zdarma nezaparkují. Nově zde řidiči naleznou 47 parkovacích stání, avšak ještě 18 z nich bude vyhrazených. Platit bude možné buď přímo na místě v automatu, nebo pomocí novinky - mobilní aplikace SEJF.

Ilustrační foto.
Parkování v Hradci zaplatíte i z mobilu

V uplynulých týdnech jsme se našich čtenářů ve webové anketě ptali, zda jim plánované zpoplatnění parkoviště vadí. 86 hlasujících odpovědělo, že ano, opačný názor mělo 34 lidí.

Sazba parkovného v jezuitské koleji bude podle informací z radnice ve stejné výši jako u většiny současných placených parkovišť (Klášterská, Nádražní, Janderova, Pražská, Jarošovská, Růžová, Na Příkopech a Nábřeží Ladislava Stehny), tedy:
Půl hodiny: 5 Kč
Jedna hodina: 10 Kč
Další započatá hodina: 20 Kč
Doba placeného stání je také stejná jako u ostatních parkovišť, tedy:
Od pondělí do pátku: od 7 do 18 hodin
Sobota: od 7 do 12 hodin