Dvacet čtyři hodin sedm dní v týdnu v pohotovosti, dvanáctihodinové směny, tak aby byl stále někdo ze 43 jihočeských pracovníků dálniční údržby k dispozici. Celkem 11 posypových a postřikových vozů s radlicí značek Iveco a Scanie a jeden menší Mercedes na zimní údržbu užších silnic, to je vybavení SSÚD Chotoviny, která má odloučené pracoviště ještě v Libníči u Českých Budějovic a v Dráchově u Soběslavi.

Základ je bezpečnost a sjízdnost

Podle vedoucího provozu Jiřího Ryby, který ve funkci příští rok oslaví desátý rok, chotovinské středisko otevíralo právě v roce 2013. „Celý spravovaný úsek máme rozdělený na čtyři etapy, vyjíždíme většinou ve dvojčlenné sestavě, předpověď počasí sledujeme aktuálně prostřednictvím interaktivního radaru,“ vysvětlil.

Zdroj: Lenka Pospíšilová

Víte, že… Když vůz pluží měl by jet rychlostí cca 40 km/h. Když neprohrnuje, ale rozmetá sůl, či solanku, tak kolem 60 km/h. Dispečerské pracoviště sleduje D3 pomocí desítek kamer, radarů, meteostanice zaznamenávají teploty vzduchu i komunikace. Přesný software ukazuje také vlhkost, ošetřené komunikace, polohu a spotřebu techniky, vše se navíc zaznamenává do elektronického deníku. Na jednotlivých úsecích kamery zaznamenají i počet projetých nákladních a osobních aut a třeba i jejich průměrnou rychlost.

Vše řídí dispečer z centrální dispečerské místnosti, který má přehled o situaci na dálnici pomocí kamerového systému. „Naše technika pro zimní údržbu je vybavena výsuvnými, nebo sklopnými radlicemi, na posyp komunikací se používá posypová sůl se skrápěním, tzv. solankou,“ přiblížil s tím, že tato technika je účinná do -8 ˚C.

Robotické sekačky jsou cennými pomocníky při kosení svahů dálnice D3. Dálkově je ovládají zaměstnanci Střediska správy a údržby dálnic z Chotovin.
Jejich revírem je D3. Podívejte se, jak pracují robotické sekačky v praxi

Pokud teploměr klesne ještě níže pod bod mrazu, je připraven účinnější chlorid vápenatý. „Naším prvořadným úkolem je zajistit sjízdnost jednoho pruhu, to je důležité hlavně v případě kalamitní situace a velkého spádu sněhu. Potom doděláváme zbytek, předjížděcí pruh a na závěr stahujeme sníh z krajnice,“ upřesnil Ryba.

Vše na dálkové ovládání

Na reálný výjezd jsme se podívali s řidičem a pracovníkem údržby silnic a dálnic Radkem Fůrou z Tábora. Do jeho sypače značky Iveco se mu vejde dva tisíce litrů solanky a osm až devět tun posypové soli. „Sůl se nakladačem umisťuje do horní násypky, solanka se tankuje do bočních zásobníků,“ vysvětlil.

Společná preventivní akce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), Besip a dopravní policie se uskutečnila na dálnici v Chotovinách.
VIDEO: Za více než polovinu úmrtí na silnicích v Jihočeském kraji může rychlost

Uvnitř vozu má speciální ovladač, jak na radlici, tak na dávkování a rozsah použití soli, rozmetat může až na šířku 12 metrů. „Lze ovládat naklápění, sklápění, přítlak radlice, aniž by člověk musel vystoupit z vozu. U soli lze měnit gramáž i šířku rozhozu,“ dodal Fůra.