Zhruba v sobotních 13:20 došlo na silnici I/20 v Čejkovicích na Českobudějovicku - mezi Dasným a Češnovicemi na hlavním tahu z Budějovic na Písek a dál na Prahu - k hromadné dopravní nehodě.

Havárie čtyř aut uzavřela silnici I/20 mezi Českými Budějovicemi a Pískem u Dasného na Českobudějovicku v sobotu 15. května 2020 odpoledne na několik hodin.
V Čejkovicích se srazila čtyři auta, zranilo se 7 osob

V sobotu se smělo po dlouhé pauze na další oblíbený trh na Českobudějovicku. V Boršově nad Vltavou více než dvacítka trhovců nabízela sladké i slané pečivo, sazenice, řemeslné výrobky nebo ryby.

První jarní trh v Boršově nad Vltavou se konal na tradičním místě pod fotbalovým hřištěm v parku.
OBRAZEM: V Boršově se opět smělo na sobotní trh

Vyprodáno během tří hodin. Tak vypadal letos prodej sezónních míst pro malá plavidla v přístavu České Vrbné na okraji Českých Budějovic. Dosvědčuje to mimořádný zájem o cestování po řece v hausbótech nebo jiných menších lodích.

Na Českobudějovicku už slouží lodím delší dobu například přístav v Českém Vrbném a nově se staví vývaziště pro malá plavidla u Dlouhého mostu v Českých Budějovicích.
Přístavy na Vltavě nestačí zájmu, místa tady vyprodali za tři hodiny

Nejvyšší denní teploty kolem 15 °C a jen přeháňky, nikoliv silné deště očekávají v nejbližších dnech na jihu Čech meteorologové. Počasí by se tak mělo "uklidnit". Vodní toky už naštěstí po páteční až sobotní kulminaci v neděli 16. května v regionu setrvale klesaly. Ani teplotní rekordy by se neměly v nejbližších dnech vyskytnout.

Řeka Lužnice v Plané nad Lužnicí a v Táboře v neděli 16. května.
Jihočeské řeky se zklidnily a klesají, v pondělí a úterý je ale posílí déšť

Díky vstřícnosti novorozeneckých oddělení jihočeských nemocnic vám každou neděli na stránkách Deníku přinášíme fotky nejmladších dětí, které se narodily v Jihočeském kraji.

Stefan Malinovskyi z Vodňan. Rodiče Viktorie Malinovska a Oleksandr Malinovskyi se těší z narození syna, který přišel na svět 30. 4. 2021 v 15.10 hodin. Při narození vážil 3100 g.
Právě jsme přišli na svět. Prohlédněte si fotky novorozenců