Teď to ale vypadá, že se karta obrátila a provozovatelé sjezdovek v celém regionu dělají všechno pro to, aby své areály mohli otevřít široké veřejnosti co možná nejdříve.

Intenzivně se podle správce tamního lyžařského vleku Michala Hány zasněžuje i v Hradišti u Nové Bystřice.

„Je těžké to odhadnout, ale počasí nám přeje. Myslím, že bychom to mohli spustit už na Silvestra, maximálně v poledne na Nový rok," věří Michal Hána a dodává, že vše bude včas upřesněné na internetových stránkách. Sjezdovka v Hradišti si navíc pro letošek připravila novinku v podobě dětského vleku, takže dosyta se zde vyřádí i ti nejmenší lyžaři.

Navlas stejně, jako je tomu u Nové Bystřice, vypadá situace i na vrchu Čihadlo u Horní Radouně, který prozatím pokrývá asi dvaceticentimetrová vrstva kombinace přírodního a technického sněhu. I zde však jedou sněhová děla na plný výkon, takže zahájení sezony je podle Jiřího Šívra z místního Ski klubu Čihadlo na spadnutí.

„Pokud se nestane nic zásadního, tak vlek spustíme na Silvestra v 9 hodin ráno. Stát se ale může cokoliv, takže doporučuji lyžařům, než k nám vyrazí, zkontrolovat naše webové stránky, kde průběžně podáváme čerstvé informace," upozornil Jiří Šívr.

Na víkend by měly podle všeho být připravené i sjezdovky v Mrákotíně, který leží nedaleko Studené.

„Zatím zasněžujeme a moudřejší budeme v pátek. Chtěli bychom ale, aby se v sobotu a v neděli už lyžovalo," poznamenal Josef Mikšíček z mrákotínského lyžařského areálu, který nabízí dvě 370 metrů dlouhé sjezdovky a lyžařskou školu.