Výsledky prvního volebního dne ukázaly, že o eurovolby je ještě menší zájem, než se kdokoliv odvážil očekávat.
"Že se budou nacházet na okraji zájmu, se dalo předpokládat, ale tohle je opravdu málo," podotkl tajemník jindřichohradeckého městského úřadu Karel Přibyl s tím, že volební účast se v Jindřichově Hradci pohybovala mezi 5 - 8 procenty. Mnoho lidí podle něj ale odradilo i nepříznivé počasí.
"Samozřejmě, že během odpolední a večerní bouřky lidé nechodili, to měli jiné starosti," konstatoval tajemník. S živlem si užili i v bezprostřední blízkosti jedné z volebních místností.
"Do šaten v 6. základní škole pronikla voda, což si vyžádalo zásah, ale samotné volby to nijak neohrozilo," informoval Karel Přibyl.

S účastí to nebylo podle tajemníka tamního městského úřadu Karla Macků veselejší ani v Dačicích. "Vše se rozběhlo naprosto bez problémů a nezaznamenali jsme žádné komplikace, jen s účastí voličů je to slabší," poznamenal Karel Macků a dodal, že k urnám přišlo v Dačicích mezi 12 - 15 procenty oprávněných voličů.

Krátce po sobotní 14. hodině, začaly do sčítacího centra v Jindřichově Hradci přicházet ke zpracování první výsledky.

Jako první přijela předsedkyně volební komise z Okrouhlé Radouně Pavlína Kadlecová. I ta si stěžovala na poměrně nízký zájem."Nebyla to žádná sláva, volilo nějakých 13 procent," posteskla si.

Zpravodajství z volebních dnů sledujte průběžně na webu jindrichohradecky.denik.cz i v sobotním a pondělním tištěném vydání Jindřichohradeckého deníku. V úterním tištěném vydání pak přineseme podrobný přehled volebních výsledků ve všech obcích na Jindřichohradecku.