V den zahájení výstavy doplní akci na náměstí a nádvoří zámku velký jarní trh pod názvem Květinová Třeboň. Výstava potrvá až do 17. dubna.

Kastelán Pavel Hofman dodal, že vystavená bude také vzácná renesanční italská keramika. „Co se týče novinek, chystáme na léto akci, která u nás ještě nebyla. Jmenuje se Vinaři v Třeboni a plánovaná je na 8. července, kdy vinaři po celý den obsadí nádvoří a park," zve Pavel Hofman.

Protože Národní památkový ústav vyhlásil letošní rok jako Rok renesanční šlechty, chystají na třeboňském zámku také ukázky renesančních tanců v dobových kostýmech v malém nádvoří zámku nebo v případě špatného počasí ve Schwarzenberském sále, a to ve vybraných dnech po celé léto. Další zajímavou akcí bude Renesance nejen v Třeboni. Jde o atraktivní literárně-hudební pořad, který zahrnuje informace o architektuře, malířství, sochařství, vědě, filosofii, objevech a vynálezech, mořeplavectví, knihtisku, divadle a literatuře období renesance s ukázkami dobové hudby a písní s výkladem.