Podle starosty se jedná o tři  změny. Jednak o prostorové posunutí křižovatky na Horní Němčice na začátku Dačic ve směru na Jindřichův Hradec, dále o odklonění vycházkové trasy v údolí okolo rybníků nad Vraždou.

„Třetí otázkou je zúžení a omezení rychlosti na celém obchvatu. A právě tato změna  byla velice diskutovaná kvůli dopadům zvýšených emisí a dalších vlivů. Proto byl  celý bod o změně územního plánu stažený z programu jednání," uvedl starosta Dačic Vlastimil Štěpán.

O novinkách ohledně dačického obchvatu informoval  v pondělí na setkání starostů z Jindřichohradecka i jihočeský hejtman Jiří Zimola, když hovořil o investicích kraje.

„V současné době jsou na stole dvě varianty obchvatu. Jedna s přemostěním přes Centropen, která by měla být nejoptimálnější. Druhou variantu předkládá společnost Centropen, jež s první verzí nesouhlasí. A obě se v současné době posuzují z hlediska proveditelnosti a procházejí procesem posuzování vlivů stavby na životní prostředí EIA," přiblížil novinky ohledně obchvatu  starosta Dačic Vlastimil Štěpán.

Na středečním jednání zastupitelstva byla také doplněná rada města. Volné místo za Moravany obsadil Jiří Urbánek. Ten v polovině loňského roku ještě s Jaroslavem Pokorným z rady odešli, aby se nedostali do střetu zájmů při hlasování pro obchvat. Nyní se na volné místo v radě Jiří Urbánek opět vrátil.

Poprask mezi sportovci vyvolalo hned v úvodu zasedání zastupitelů stažení bodu o rozdělení peněz z grantu pro děti a mládež s odůvodněním, že nyní zástupci florbalu a dalších sportů chtějí výstavbu haly. Podrobnosti  přineseme v sobotním vydání Deníku.