Jak informoval dispečer jindřichohradeckého závodu Správy a údržby silnic Jan Dvořák, byla do terénu vyslaná veškerá dostupná technika. "Venku máme úplně všechno a snažíme se zajistit sjízdonst. Na silnicích první třídy, kde účinkuje sůl, je ale sníh rozbředlý a ostatní úseky ošetřujeme inertním posypem," uvedl Jan Dvořák a dodal, že všechny vozovky na Jindřichohradecku byly v sobotu odpoledne sjízdné.
"Je ale třeba poznamenat, že řidiči musí zachovávat největší možnou opatrnost, protože stále sněží a je nutné mít na paměti, že je zkrátka zima," upozornil Jan Dvořák.

Řádně se zapotili i ti, kteří se starají o ulice měst a obcí. Od rána byli na nohou zaměstanci Služeb města Jindřichův Hradec, které z dispečinku řídil Petr Dvořák. "Prohrnovat jsme začali zhruba v 10 hodin dopoledne a nejdříve jsme se zaměřili na ty ulice, které jsou v operačním plánu zimní údržby v prvním sledu. Odpoledne, kdy začalo sněžení trochu polevovat, jsme zahájili druhé kol, nasadili jsme všech našich třináct vozů a vyjeli také všichni naši smluvní partneři, takže ve městě a místních částech se do úklidu sněhu zapojilo dvacet kusů techniky," objasnil dispečer Služeb města.

Perná služba čekala také na dopravní policisty, kteří, jak oznámil policejní mluvčí Milan Bajcura, řešili na jihu Čech v sobotu na tři desítky dopravních nehod, jež si však vyžádaly spíše materiální škody. "Hlášeno máme zatím jen jedno lehké zranění," poznamenal krátce před patnáctou hodinou.