Když se zbožím sestupovala se schůdků u regálu, strhl ji na podlahu se slovy „Je to přepadení“, zakryl jí ústa, lepicí láskou na koberce jí svázal ruce za zády, žádal o klíče od pokladny a hrozil jí zastřelením, když bude křičet. Posléze jí ještě přelepil ústa.

Zločiny z archivu ZDE

Kasu se mu přes počítač otevřít nepodařilo, odnesl si tedy alespoň mobil přepadené prodavačky. Jeho partnerka, která akci „jistila“ od dveří prodejny, kterou zamkla, pak při odchodu sebrala krabici s nafukovacím bazénem v ceně 1097 korun.

Prodavačka utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu.

Z loupeže byli obžalováni Vlastimil A. (28) a Veronika G. (19).

Ilustrační foto.
Zločiny z archivu: Policista přijel umýt auto, pak lhal a uplácel...

A. před soudem tvrdil, že do prodejny šli jen něco ukrást. Žádné násilí si neuvědomuje, snad prý pod vlivem léků, které užívá. To ale vyloučila znalkyně a také podle svědků rozhodně ovlivněn nebyl, choval se normálně, reagoval na vývoj situace.

Spoluobžalovaná tvrdila, že si myslela, že jdou jen krást, násilí si prý nedomluvili. Na policii nejprve uvedla, že partner svázání prodavačky plánoval a měl proto lepicí pásku při sobě. Podruhé řekla, že si ji vzal až z regálu v prodejně a před soudem uvedla, že mu ji podala. K účasti na přepadení se prý nechala ovlivnit, Vlastimil byl její první láskou. Přidala se jen výzvami k dívce, aby byla zticha.

Senát uznal obžalovaného vinným loupeží se způsobením těžké újmy na zdraví a za tento skutek a sbíhající se již odsouzené majetkové delikty mu uložil souhrnných sedm let odnětí svobody. Skutku se dopustil v podmínce a v době, kdy byl stíhán pro další věc. V roce 2010 byl z výkonu trestu podmíněně propuštěn.

Policejní přestřelka v Halámkách, kde se zlodeji vloupali do free shopu na hranicích.
Zločiny z archivu: Zásah proti zlodějům u hranic byl jako z akčního filmu

Veronice G. dal soud za loupež tři roky podmíněně na čtyři léta s dohledem. Jednala pod vlivem partnera, její podíl byl daleko menší, doznala se, činu litovala, nahradila škodu.

Majitelku obchodu s požadavkem na 425 601 Kč náhradou za ztrátu z přerušení prodeje při nabíhání nájemného soud odkázal na občanskoprávní řízení.