Naposledy policisté šetřili hned tři případy odcizení jízdního kola na Třeboňsku. „ Přímo v Třeboni to bylo horské kolo značky Trek černé barvy, které zloděj odcizil z kolostavu v prostoru Novohradské brány," uvedl policejní tiskový mluvčí Miroslav Doubek. Majiteli tak vznikla škoda ve výši 22 500 korun.

Policie upozorňuje cyklisty, že často nestačí, když v kolostavu uzamknou svůj bicykl pouze za přední kolo. „Množí se případy, kdy zloděj uvolní přední kolo z vidlice, nechá jej upoutané v kolostavu a bicykl, byť bez předního kola, z místa odnese, jako se to stalo například začátkem června v Českých Velenicích," uvedl mluvčí.

„Další dvě jízdní kola pak byla odcizena z nezajištěného přístřešku v objektu rodinného domu v obci Příbraz," doplnil Miroslav Doubek.

V tomto případě šlo o pánská horská kola značky Author Dexter, jedno bílé, druhé modré, a způsobená škoda byla odhadnuta celkem na 15 tisíc korun. „Nejedná se o ojedinělé případy. Cyklistická sezona je v plném proudu a zloději využijí každou příležitost. Zabezpečení svých jízdních kol proto věnujte maximální pozornost," nabádá.

Pánské kolo zmizelo také z chalupy v Bednárečku, kde ale zloděj napáchal i další škody zejména zkonzumováním uloženého jídla a pití.

Petra Lejtnarová