To všechno patří mezi ztracené a nalezené věci. Každých pár dní přibude nějaká taková na služebně městské policie nebo na pokladně městského úřadu v Jindřichově Hradci. Informace o tom, které nalezené předměty se na těchto místech zrovna sešly, jsou k nalezení na webových stránkách města.

Podle slov mluvčí hradecké radnice Karolíny Průšové si zde lidé mohou své ztracené věci vyzvedávat. „Vlastník, případně ten, kdo věc ztratil, si nalezenou věc vyzvedne po identifikaci, sepsání a podepsání protokolu a úhradě prokazatelných nákladů spojených s opatrováním nalezené věci včetně nálezného," sdělila. Obvyklá praxe je taková, že třeba v případě klíčů musí jejich majitel uvést, kolik jich ve svazku bylo, zda byly opatřené barevnými rozlišovači či jestli u nich byl nějaký přívěsek. Podobně je potřeba popsat kupříkladu obsah případných nalezených peněženek, vzhled jízdních kol nebo brýlí.

V Třeboni se mezi ztráty a nálezy od začátku roku řadí mimo jiné peněženka s hotovostí, výstražný trojúhelník, brusle, pánské jízdní kolo nebo mobil. Zde na webových stránkách pod hlavičkou městské policie stojí informace, kde přesně byl předmět nalezený. Vyzvedávat se věci dají přímo u strážníků na Palackého náměstí 46. Také na dačických stránkách o aktuálních nálezech informuje městská policie. Naopak v Nové Bystřici se o ztráty a nálezy stará město, konkrétní informace jsou dostupné na podatelně úřadu v kanceláři s číslem 9. Strážníci se v městech věnují i odchytu zatoulaných zvířat, jejichž přehledy pravidelně zveřejňují mezi ztrátami a nálezy.